Tuesday, November 9, 2010

Pokok Manik Bonsai - Hijau Hijau Milo

Hijau Hijau Milo.. wah namanya , kenapa gitu ya? adalah sebabnya.. sebabnya dah banyak sangat warna hijau..jadi letakkan namnya hijau hijau milo.. sebab suka minum milo..apa apa sajalah.Pokok manik bonsai ini dibuat menggunakan teknik lilitan basic sahaja.rasanya semua orang pun boleh buat. Boleh dikatakan ramai pelanggan lebih gemar order untuk pokok manik bonsai warna hijau, kenapa ya? mungkin sudah sinonim dengan warna hijau..pokok mesti hijau. Jadi manik bonsai ini boleh dibuat mengikut warna pilihan kita sendiri.yang pastinya ianya cantik, sesuai, menarik, mudah dibersihkan dan mudah dijaga. Yang ini adalah tempahan daripada jiran sebelah rumah ja. so snap gambo dulu then letakkan dalam pasunya.apa-apa pun, pokok ni dah dijual.


pokok manik bonsai hijau hijau milo... just letakkan dalam bekas milo sebelum dihantar kepada tuannya. Snap dulu gambonya, nanti takut tak sempat dah.

Harga : RM 90.00 ( sold )


closed up ranting-ranting manik bonsai iaitu gabungan warna hijau gelap dan hijau lembut.


closed up- yang ni saya nak highlight kan tentang bagaimana dawai gold tu dililit dan mencantumkan ranting sehingga menjadi dahan gitu. nampak susah kan? sebenarnya bila dah tau caranya tak susah pun. nanti saya selitkan dalam tutorial bagaimana nak wat lilitan dan dahan.

No comments:

Post a Comment

Tutorial