Sunday, January 16, 2011

SELAMAT TAHUN BARU 2011

Assalammualaikum... Selamat Tahun Baru 2011 kepada semua pengunjung blog ini yang tanpa jemu memberikan sokongan dan tak lupa juga kepada semua rakan2 sehobi . Semoga blog ini dapat dijadikan tempat mencurahkan sedikit sebanyak ilmu dan hobi buat rakan2. Harapan sepanjang tahun 2011, blog ini dapat menyumbangkan lagi informasi tentang manik bonsai ini. Permulaan tahun 2011 ni, saya nak share mengenai manik bonsai ini iaitu mengenai 'design' / gubahan. Selalunya, pokok manik memanjang ke atas je, kali ni ianya memanjang secara mendatar. Untuk design macam ini memerlukan lebih bantak ranting iaitu lebih kurang  65 ranting gitu.. cara susunan pun agak lain sikit. Kali ni , saya share pic dulu, nanti saya ceritakan dengan lebih detail untuk sesiapa yang inginkan design ni..saya ada buat untuk warna hijau tapi shoot pic tak cantik lah pulak. share yang ini dulu. Selamat tahun baru dan selamat menjamu mata.


Masih lagi pokok bonsai koko oren tetapi menggunakan design memanjang.

No comments:

Post a Comment

Tutorial