Saturday, February 12, 2011

BUNGA RAYA KUNING MERAH...

Asssalammualaikum.. kali ni entry nak share pokok manik bonsai , design bunga raya .. campuran 2 warna iatu kuning dan warna merah... bunga ni saya buat khas untuk dihadiahkan kepada kawan saya yang nak bersara pada 10/2/2011 yang lalu iaitu kak Oii bee eng... untuk kenagan sahaja.... apa yang seronok dan terkesimanya.. apabila kak Oii nangis2 sebaik sahaja diberikan hadiah... katanya cantik dan suka sangat.. dan sebenarnya yang paling penting adalah ingatan padanya... semoga kak Oii happy saja bersma family tersayang.... bila dah pencen ni .. dan jangan lupa ngan kengkawan kat sini.. huhuhu.. sedih gak .. sebab saya pun dah nak tinggalkan tempat kerja ni ke tempat lain.....


satu batang ni saya letakkan 14 kepig daun.. daun gunakan teknik basic untuk membuat daun. ada dalam blog ni.


cuma membuat lilitan pada batang bonsai yang besar tu..


closed up bunga.. gunakan teknik membuat daun.. cantumkan 5 daun.. jadilah bunganya.


closed up bunga raya...2 sesungut...

No comments:

Post a Comment

Tutorial