Wednesday, December 28, 2011

MANIK UNTUK DIJUAL.... CEPAT CEPAT MURAH SAHAJA...

Set manik untuk dijual : RM 29.00 ( tidak termasuk pos)

daripada set ni , jadikan ini :-




atau ini



Disini ada set manik untuk dijual kepada sesiapa yang berminat nak buat pokok manik bonsai ini. Stok manik ni ada dalam simpanan.

Manik pink : 100gm ( RM 10.00)
Manik biru : 100gm  ( RM 7.00)
Dawai : biru 60 batang ( RM 12.00)
Jumlah : RM 29.00 ( tidak termasuk harga pos)
Kos Pos xpress : RM6.00

Daripada set manik ni, anda boleh buat pokok manik yang macam ni saiznya......



Anda boleh mencuba dengan menggunkan step2 yang saya dah berikan di blog ni sebelum ni... sama ada nak buat batang macam ni atau batang cantuman dawai kesemuanya dulu then pintal buat pokok/ranting.. cubalah sendiri, pasti puashati.

6 comments:

  1. jika saya nk 2 set berapa yer harga termasuk postage? color manik sama mcm contoh yg dh siap kat atas 2 ke?

    ReplyDelete
  2. salam, Hanis : kalau 2 set ( RM 29.00 x 2 = RM 58.00) dan Pos : RM 12.00 , Akak akan bagi contoh ranting untuk rujukan nanti. Terima kasih kerana berminat, kalau nak bagi tau akak.

    ReplyDelete
  3. salam kak..postage sy xleh dpt murh lagi ke?hehe..

    ReplyDelete
  4. salam, hanis, pasal postage tu, akak cubalah nak kurangkan tapi manik ni berat sikit, takut tak boleh nak kurangkan dik.

    ReplyDelete
  5. owhh..ok kak...sy d tgk yg untuk beginner rm16..pokok 2 sebesar mna yer kak??kecil sngt ke?? hehe..sy suka tgk pkok akak yg besar2..cantik..

    ReplyDelete
  6. Salam, hanis, pokok yang RM 16.oo tu nanti pokok dia saiz kecik je tapi tak lah sangat kecik.... orang kata comel lah. Kalau pokok yang besar tu kena gunakan manik yang lebih lah. Tapi kalau nak cuba , ambik set kecik tu pun ok gak. kalau nak, jangan lupa bagi tau ye.

    ReplyDelete

Tutorial