Tuesday, October 30, 2012

Pokok Manik Orkid Oren dan Merah

Assalammualaikum dan salam sejahtera... mmmmm.... arini dapat satu call daripada seseorang yang berada jauh diperantauan yang berminat dengan pokok manik ni... emmmm.. sungguh rasa terharu plak bila mana dapat tahu ramai yang suka ngan pokok manik ni.. terima kasih pada semua, Insyaallah saya akan kongsikan apa yang saya tahu.... yang saya tahu ni sikit je.. di luar sana ramai lagi yang lebih pandai daripada saya...

kepada adik yang call saya daripada australia tu, terima kasih sebab suka ngan hasil kerjatangan saya ni... jadi petang ni nak share ape ye... saya ni tak sihat ni, dah 2 hari demam tapi tak ambik mc pun sebab banyak dateline kat ofis ni.... nak kena siap sebelum cuti.. bila demam ni, slow jugak nak wat bunga baru ni.. tapi hampir siap dah...( bunga baru tu bunga daisy dan bunga kertas.. tunggu)

Petang ni saya sharekan bersama pokok manik orkid... memanjang bentuknya...senang je nak buat .. pakai manik kecil sahaja...senang buat tapi rumitnya sebab 1 kuntum kena ada 5 kelopak.. satu pokok ada 21 kuntum bunga tu.... saya buat menegak tapi kalau kita buat melingkar pun nampak real orkid atau kita buat melintang pun cun gak... ikut citarasa kita noh....selamat menjamu mata...


harga jualan : RM150.00

bentuk pokok orkid ni.. saya buat meninggi cam ni tapi kalau buat melintang pun cantik jugak tau...


ni warna unggu...purple pun ok


ni pon purple


ni warna oren dan merah

yang ni plak oren dan koko

No comments:

Post a Comment

Tutorial